KİTAP AYRACI YAPMAK İÇİN 5 YÖNTEM VE FİKİR!

Kitap okumayı seviyorsanız kitaplar sizin için önemlidir, özeldir ve onlara herhangi bir zarar gelmesini istemezsiniz. Dolayısıyla kitap okurken mola vermek istediğinizde kaldığınız sayfayı anlamak için kıvırmamaya da özen gösterirsiniz. Bu nedenle kitap alırken kitap ayracı da almak istersiniz.

Kitap okumak istediğinizde yanınıza alabileceğiniz çeşit çeşit ayraç vardır ve siz kitap ayracı modelleri içinden zevkinize uygun olanlarını seçersiniz. Ayraç modelleri içinden seçim yaparak almak bir tercihken, diğer bir alternatif de evde kitap ayracı yapmak olacaktır. Üstelik istediğiniz malzemeleri kullanabileceğiniz ayraç yapımı oldukça kolaydır. Evinizdeki malzemelere göre bir ayraç modeli tercih edebileceğiniz gibi, seçtiğiniz modele uygun malzemeleri de temin edebilirsiniz; seçim sizin…

Kitap ayracı yapmak için hayal gücünüzü ve yaratıcılığınızı kullanabilir, aynı zamanda sizinle aşağıda ayraç yapılışı için paylaşacağımız kitap ayracı yapma yöntemlerini deneyebilirsiniz. Hazırsanız başlayalım…

KİTAP AYRACI NASIL YAPILIR?

kitap ayracı

Aslında, evde kitap ayracı nasıl yapılır sorusunun tek bir cevabı bulunmuyor. Aşağıdaki yöntemler içinden istediğinizden yararlanabileceğiniz gibi, bu yöntemlerden fikir aldıktan sonra yaratıcılığınızı kullanarak farklı yöntemler de geliştirebilirsiniz. İhtiyacınız olan ayraç yapımı malzemeleri için Ofis & Kırtasiye kategorimizi ziyaret edebilirsiniz. Genel olarak ihtiyacınız olacak temel malzemeler aşağıdaki gibidir:

Kitap ayracı için gerekli temel malzemeler, fon kartonu veya kağıt, cetvel, makas ya da maket bıçağı, renkli kalemler, yapıştırıcı ve kurdele, boncuk gibi süsleme malzemeleridir.

  • Yöntem 1

Südor 10’lu Fon Kartonu içinden istediğiniz renkteki fon kartonunu veya renkli bir kağıdı dikdörtgen şeklinde istediğiniz büyüklükte kesin. Üzerine arzu ettiğiniz motive edici bir yazı yazın ya da desen çizin. Karton veya kağıt olmak üzere kullandığınız malzemenin üst ortasından bir delik açarak ip veya kurdele geçirin.

Kullandığınız ipin ya da kurdelenin ucunu Hedef Bijuteri Karışık Renkli Tahta Ahşap Boncuk ile süsleyin.

  • Yöntem 2

Beyaz bir kartonu veya kağıdı dikdörtgen şeklinde istediğiniz büyüklükte kestikten sonra, üzerine mandala deseni çizin ve desenlerin içini istediğiniz renklerdeki kalemlerle boyayın. Siyah beyaz seviyorsanız olduğu haliyle de bırakabilirsiniz.

  • Yöntem 3

Farklı renklerdeki kağıtlardan, istediğiniz geometrik şekillerde kesimler yapın. Kestiğiniz geometrik şekilleri yapıştırıcı kullanarak istediğiniz sırayla uç uca yapıştırın. Dilerseniz geometrik şekilleri; belirli bir figür oluşturacak şekilde de kesip yapıştırabilirsiniz. Kağıtların üzerlerine yazmak veya çizmek istediğiniz şeyler varsa onları da renkli kalemlerden yardım alarak ekleyebilirsiniz.

  • Yöntem 4

Beğendiğiniz bir şekli veya figürü kağıda çizip keserek kağıttan çıkarın. Kalan kağıttan ince bir şerit kestikten sonra, şeklinizin ortasına gelmek üzere sağdan ve soldan yapıştırın ancak orta tarafını yapıştırmayın. Ayracınızı, ortadaki bu boşluktan kitabınızın sayfasına geçirin.

  • Yöntem 5

Kitap ayracı yapmanın bir diğer yöntemi de ataçları kullanmak. Kaç adet ayraç yapmak istiyorsanız o kadar sayıda renkli ataç ve ataçlara yapıştırmak üzere yine aynı sayıda düğme edinin. Düğme yerine boncuk, toka ucu gibi farklı malzemeler de kullanabilirsiniz. Seçtiğiniz malzemeyi ataca yapıştırmanız yeterlidir. Dilerseniz düğmeyi ataca yapıştırdıktan sonra düğmenin girebileceği genişlikte iki kumaş parçası kesip düğmenin gireceği yeri açıkta bırakarak kumaşları birbirine dikebilir ve kumaşı düğmeye geçirebilirsiniz